Skip to main content

21

SEP

18:00

»... in že spet se zavem, da sanjam že trideset let«

Prireditve ob 30-letnici Založbe ZRC


Osnovni podatki

21. september 2023 ob 18:00
Atrij ZRC
Opis

»... in že spet se zavem, da sanjam že trideset let«*

Spoštovane in spoštovani!

Letos mineva 30 let od ustanovitve Založbe ZRC in najbrž je vsem jasno, da bi na vprašanje, s kom in kako bi tridesetletnica najraje praznovala svoj jubilej, vse odgovorile enako: z drugimi tridesetletniki in tridesetletnicami. Zato smo se tridesetletnici odločili ugoditi – a le deloma ...

V četrtek, 21. septembra, vas vabimo na praznovanje 30-letnice ustanovitve Založbe ZRC. Začnemo ob 10. uri s knjižnim sejmom pred knjigarno Azil na Novem trgu 2, kjer bo 30 izbranih naslovov Založbe ZRC naprodaj s 30 % popustom. V gosteh bo še 10 slovenskih založb* s skupaj 30 knjigami po znižanih cenah.

Ob 18. uri vas vabimo v Atrij ZRC, kjer se bo zgodil vrhunec praznovanja. O odnosu do knjig, branja, o pisanju znanstvenih člankov in o branju znanstvene publicistike bodo spregovorili tridesetletniki in tridesetletnice iz ZRC SAZU: Vesna Liponik, Tamara Mateša, Ana Reberc in Marko Senčar Mrdaković. Pogovor bo povezoval Boris Kern.

Slavje ob 30-letnici Založbe ZRC se bo sklenilo v neformalnem vzdušju ob torti in zvokih didžejev Borke in Woo-Dja, ki bosta po 19. uri na Novem trgu 2 znova poprijela za stikala na mešalni mizi.

Za nostalgičen skok v preteklost bomo poskrbeli s priložnostno projekcijo naslovnic največjih uspešnic v prvi treh desetletkah.

Veselimo se vaše družbe na praznovanju in vam kličemo: na naslednjih 30 let!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

* Naslov prireditve je izposojen iz skladbe Trideset let Dušana Porente.

** Na knjižnem sejmu bo sodelovalo 10 založb. Vsaka od njih bo po posebni, znižani ceni ponujala po tri svoje naslove. Skupaj bo torej znižanih trideset naslovov knjig naslednjih založb: Založba Sophia, Založba Krtina, Društvo za teoretsko psihoanalizo, Studia humanitatis, /*cf, Umco, LUD Literatura, Znanstvena založba Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani, Maska, Buča.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Prireditev poteka v organizaciji Knjigarne Azil in založbe ZRC ter ob finančni podpori Javne agencije za knjigo RS.